Persoonlijke coaching

Life coaching en persoonlijke coaching worden weleens door elkaar gehaald. Dat is ergens te begrijpen. Ze hebben ook veel gemeen. Zowel bij life coaching als persoonlijke coaching wordt je gecoacht door een lifecoach.

Een stapje verder dan life coaching is..

Persoonlijke coaching is coaching waarbij een stap verder wordt gegaan dan lifecoaching. Daar gaat het om een breed beeld, om alle aspecten in je leven. Die hebben namelijk samenhang en daarom heeft een probleem ook invloed op het andere. Een voorbeeld: je verliest je baan. Dat heeft financiƫle gevolgen, maar brengt ook stress met zich mee wat je mentale gezondheid kan aantasten. Stress kan op z'n beurt weer lichamelijke klachten opleveren.

Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching gaat verder dan kijken naar alle aspecten. Het gaat om de blokkades in je leven opheffen. Het heeft een helend karakter waarbij de focus op de emotionele aspecten liggen. Het gaat om je eigen 'ik' terugvinden om te 'zijn' wie je bent en wil zijn.

De lifecoach coacht je om je eigen 'ik' te hervinden en om opnieuw persoonlijk te groeien. Om te kunnen groeien moet je positieve gevoelens ontwikkelen en dus belemmeringen uit de weg helpen. Iedereen die belemmeringen ervaart in het dagelijks leven kan baat hebben bij life en persoonlijke coaching.

Is coaching iets voor jou? Benader vrijblijvend meerdere coaches in je regio voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Vergelijk het aanbod en achterhaal welke coach het beste bij je past.

Vind de beste coach!

Vergelijk offertes van lokale coaches