Life coaching en persoonlijke coaching worden weleens door elkaar gehaald. Dat is ergens te begrijpen. Ze hebben ook veel gemeen. Zowel bij life coaching als persoonlijk coaching wordt je gecoacht door een life coach. De reden lees je hieronder.

Een stapje verder dan life coaching is.. 

Persoonlijk coaching is coaching waarbij een stap verder wordt gegaan dan life coaching. Bij life coaching gaat het om een brede beeld, alle aspecten in je leven. Alle aspecten hebben samenhang en daarom heeft een probleem ook invloed op het andere. Een voorbeeld; je verliest je baan. Dat heeft financiële gevolgen, maar brengt ook stress met zich mee wat je mentale gezondheid kan aantasten. Stress kan weer op z’n beurt je lichamelijke klachten opleveren.

Persoonlijke coaching 

Persoonlijke coaching gaat verder dan kijken naar alle aspecten. Het gaat om de blokkades in je leven opheffen. Het heeft een helend karakter waarbij de focus op de emotionele aspecten liggen. Het gaat om je eigen ‘ik’ terugvinden om te ‘zijn’ wie je bent en wil zijn.

De life coach coacht je om je eigen ‘ik’ te hervinden om opnieuw persoonlijk te groeien. Om te kunnen groeien moet je positieve gevoelens ontwikkelen en dus belemmeringen uit de weg helpen. Iedereen die belemmeringen ervaart in het dagelijks leven kan baat hebben bij life en persoonlijke coaching.