Kosten en vergoeding

De meeste coaches bepalen zelf hun uurtarief. Een coaching gesprek duurt dus meestal één uur per keer. Dat betekent dat de uurtarieven per coach en per soort coaching kan verschillen. Je kunt uitgaan van minimaal €80 euro per uur voor persoonlijke coaching als particulier. In sommige gevallen kan dit nog exclusief btw zijn. De prijzen liggen zo tussen de €80 tot €150 euro per uur voor particulieren. Voor bedrijven liggen de prijzen hoger.

Vergoedingen

In sommige gevallen is coaching voor particulieren als 'scholingskosten' aftrekbaar. Uiteraard als voorwaarde dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan/werkgever.

Zzp'ers kunnen in (bijna) alle gevallen de kosten aftrekken als 'scholingskosten' met de voorwaarde dat de coaching werkgerelateerd is.

Sommige coachingssoorten kunnen ook vergoed worden uit de aanvullende verzekering van je zorgverzekering. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Meer informatie over dit onderwerp lees je op www.belastingdienst.nl.

Is coaching iets voor jou? Benader vrijblijvend meerdere coaches in je regio voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Vergelijk het aanbod en achterhaal welke coach het beste bij je past.

Vind de beste coach!

Vergelijk offertes van lokale coaches