Het is moeilijk te zeggen dat coaching effectief is. Echter zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar coaching. Wat overheen komt is dat de cliƫnt zelf het moet willen en er iets voor moet doen om resultaat te boeken.

Is coaching belangrijk?

We kunnen niet voor jou spreken. Het is uiteraard aan jou om coaching als belangrijk te beschouwen. Echter kan coaching een meerwaarde in jouw leven leveren. Dat kan coaching dus belangrijk maken.

Coaching is bedoeld om je op weg te helpen. Je loopt vast, je hebt een probleem of er is een kwestie wat je opgelost zou willen of zou moeten oplossen. Meestal lukt dit je, maar soms gaat het gewoon niet. Een deskundige die je stimulerend en positief coacht bij het vinden naar antwoorden waarmee je oplossingen ondervindt, kan waardevol zijn.

Je vrienden luisteren toch ook..?

Je kunt vast je verhaal bij een goede vriend(in) of bij je partner kwijt. Dat is erg fijn. Echter is een luisterend oor niet meer dan je hart luchten. Je loopt nog altijd met het probleem of de kwestie. En vaker krijg je ook nog eens ongevraagd advies. Allemaal goed bedoeld, maar het probleem is van jou en alleen jij weet het antwoord. Een coach is meer dan een luisterend oor. Een coach weet dat het antwoord in jou schuilt en helpt je mee met het vinden van jouw antwoorden.