Budget coaching

Inkomsten en uitgaven moet in verhouding zijn. Wanneer je meer uitgeeft dan je binnen krijgt kan dit voor problemen zorgen. Indien je een buffer hebt kun je nog even door. Wanneer er niets meer overblijft en de uitgaven blijven in verhouding van de inkomsten hoger, dan kun je in (grote) geldproblemen belanden.

Wat is budgetcoaching?

Budgetcoaching richt zich om jou te helpen bij jouw financiën. Je krijgt inzicht in je inkomsten en uitgaven. Ook wordt je totale schuld opgeteld. Daarnaast worden er naar je extra uitgaven gekeken die niet perse hoeven. Alles bij elkaar brengt je tot een opsomming van wat duidelijk maakt hoe nu verder.

Het overzicht is belangrijk om na te gaan wat onder vaste lasten valt, wat nodige uitgaven zijn en wat je kunt missen. Tevens is het belangrijk om inzicht te krijgen in je koopgedrag.

Het doel van budgetcoaching

Het doel is om de schulden zo snel mogelijk af te lossen en geen nieuwe schulden meer op te bouwen. Mocht je al aanzienlijke schulden hebben, dan helpt je budgetcoach verder met het inschakelen van schuldhulp.

Is coaching iets voor jou? Benader vrijblijvend meerdere coaches in je regio voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Vergelijk het aanbod en achterhaal welke coach het beste bij je past.

Vind de beste coach!

Vergelijk offertes van lokale coaches