Inkomsten en uitgaven moet in verhouding zijn. Wanneer je meer uitgeeft dan je binnen krijgt kan dit voor problemen zorgen. Indien je een buffer hebt kun je nog even door. Wanneer er niets meer overblijft en de uitgaven blijven in verhouding van de inkomsten meer, dan kun je in (grote) geldproblemen belanden.

Wat is budgetcoaching?

Budgetcoaching richt zich om jou te helpen bij jouw financiƫn. Je krijgt inzicht in je inkomsten en uitgaven. Ook wordt je schuld opgeteld. Daarnaast worden er naar je extra uitgaven gekeken die niet perse hoeven. Alles bij elkaar brengt je tot een opsomming wat duidelijk maakt hoe nu verder.

Het overzicht is belangrijk om na te gaan wat onder vaste lasten vallen, wat nodige uitgaven zijn en wat je kunt missen. Tevens is het belangrijk om inzicht te krijgen in je koopgedrag. In wat ga jij de verleiding niet uit de weg?

Het doel van budgetcoaching

Het doel is om de schulden zo snel mogelijk af te lossen en geen nieuwe schulden meer op te bouwen. Mocht je al verder in de schulden zijn, dus aanzienlijke schulden, dan helpt je budgetcoach verder bij het inschakelen bij schuldhulp.