Eigenlijk kunnen we wel tientallen redenen bedenken om naar een coach te gaan. Echter zijn de redenen ook persoonlijk. De 6 meest belangrijke redenen waarom je naar een coach kunt gaan staat hieronder.

  1. Het kan helpen

Ja, coaching kan helpen. Coaching gaat een stap verder dan praten over je problemen met een vriend, collega of familielid. Een coach is een onafhankelijk persoon die jou en je probleem niet kent. Een coach is en blijft objectief en oordeelt jou en je verhaal niet. Daarnaast zul je van een coach ook geen ongevraagd advies krijgen wat je in de meeste gevallen wel krijgt van iemand waar je je hard lucht. De gesprekken met een coach zijn ook niet zomaar. Je werkt stapsgewijs naar de oplossing. Hoe geweldig is dat!

2. Je werkt aan je probleem of kwestie 

Vaak zijn we geneigd om te klagen en langer rond te lopen met ons probleem of kwestie. In de beginfase storen we er misschien ook niet zo aan. Echter, wanneer het probleem groter wordt, kost het je energie. Het probleem moet dus aangepakt worden. Indien het jezelf lukt, helemaal geweldig. Lukt het je niet alleen, dan kan je baat hebben bij coaching. Doordat je wekelijks of tweewekelijks terug moet komen bij je coach moet je dus ook actief aan de slag. Je krijgt meer verantwoordelijkheidsgevoel om eraan te werken.

3. Je bespaart geld

Dit klinkt krom. Een coach kost toch geld? Jazeker. Echter kan een probleem of kwestie wat niet opgelost wordt,  op de lange termijn, veel meer geld kosten. Het is een investering die in de meeste gevallen ook het geld waard is.

4. Je leven is dit waard

Je leven is je kostbaar. Altans, dat hopen we. Wanneer je ergens tegenaan loopt en het probleem niet oplost kan dat op de lange termijn niet alleen stress, maar ook veel frustratie kosten! Niet alleen je mentale gezondheid, maar ook je lichamelijke en emotionele gezondheid kan hieronder lijden. Wanneer je het niet aanpakt kun je nog meer verwikkeld raken in de problemen en dat levert nog veel meer stress. Laat het dus niet zover komen. Je leven en je levensenergie zijn goud waard.

5. Je krijgt inzicht 

Je leert om naar jezelf en je handelen te kijken. Je doet aan zelfreflectie en leert je daardoor door en door te kennen. Je ontwikkelt je daardoor persoonlijk en-/of professioneel verder. Hoe gaaf is dat? De coach leert jou om na te denken of je drijfveren, ambities en levensdoelen. Je leert handvatten te ontwikkelen op je huidige probleem maar ook misschien andere soortgelijke problemen in de toekomst beter aan te pakken.

6. Je zelfvertrouwen krijgt een boost!

Wanneer je durft te kijken naar je eigen ga je jezelf beter leren kennen. Dat maakt dat je je sterke en zwakke kanten beter in kaart krijgt. Je leert om je zwakke kanten en met name je valkuilen te herkennen waardoor je betere keuzes maakt in je leven. Dat alles geeft een boost aan je zelfvertrouwen. De coach is stimulerend en motiverend en leert je om jezelf beter te beoordelen, oftewel positiever. De coach ziet jou en hoort jou zoals jij bent en probeert dit te spiegelen zodat ook jij jezelf een betere inschatting maakt.  Stel dat je naar een relatiecoach gaat doordat je bedrogen bent. Bij het kennismakingsgesprek zeg je dat je niet leuk genoeg was voor hem/ haar. De relatiecoach zal je leren om aan zelfkennis te doen en jezelf niet negatief te gaan beoordelen. Dat iemand jou bedrogen heeft wil niet zeggen dat het aan jou ligt. Je bent net zoals ieder ander uniek en geweldig zoals je bent.